top of page

Domaine
Fleur d'olive

V2 fleur d'olive - Nizan lez Enserune --

“Fleur d’Olive”

 

Jean-Michel Gareil is de eigenaar van 8 ha olijfbomen, goed voor een jaarlijkse opbrengst van 30 ton olijven.

De olijfbomen staan aangeplant in de gemeente Nissan lez Ensérune (Hérault) in Zuid-Frankrijk, op 10 km van Béziers en op 10 km van de Middellandse Zee.

Er staan verschillende variëteiten aangeplant voor de olijfolie: arbequine, arbossane, bouteillan, aglandau, clermontaise, picholine en koroneïki.

Ook de “eet”olijf lucques, de “koningin der tafelolijven” is goed voor een jaarlijkse opbrengst van 4500kg. 

Niet alleen de variëteit van de olijven maar ook de bodemgesteldheid, weersomstandigheden, teeltmethode en alles wat tijdens de teelt met de olijfboom en zijn vruchten gebeurt zal een invloed hebben op de kwaliteit, smaak en aroma van de olijfolie.

Olijfolie of “het vloeibare goud” is een puur natuurproduct, vruchtensap van de olijf vers geperst en gebotteld vanaf oktober tot december afhankelijk van de variëteit.

Het gebruik van olijfolie werkt cholesterolverlagend, voorkomt hart- en vaatziekten, bevordert een betere werking van de lever, vermindert maag- en darmklachten en vertraagt het verouderingsproces. 

De olijfolie van Fleur d’Olive voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen inzake samenstelling en smaak en wordt ieder jaar bekroond met tal van medailles.

bottom of page